top of page

Vi. Coach My Brain.

Efter mer än 25 år vardera inom kommunikationsbranschen har vi nu tagit klivet att starta ett företag tillsammans, där kärnan handlar om personlig utveckling. 

 

Även om det har varit en process att komma dit kändes det som att vi plötsligt hittade ”vårt why” när vi satte oss i skolbänken och började förkovra oss kring hjärnan, mental hälsa och hur det relativt enkelt med olika verktyg, förhållningssätt samt träning går att må och fungera bättre.

 

Ju mer vi läste desto mer kände vi att vi måste dra nytta av våra gemensamma erfarenheter från ledarskap, medarbetarskap, marknadsföring, försäljning, varumärkesbyggande, förhandling, PR, produktlanseringar, internpolitik, krishantering, styrelsearbete, teambuilding och allt vad det är. 

 

Vad vi vill: Vi vill jobba med människor och företag som vill utvecklas. 

 

Oavsett hur bra eller mindre bra en individ, ett team eller verksamhet mår, fungerar och presterar går det alltid att bli bättre - för den som vill. Finns viljan så finns förutsättningarna att formulera samt nå mål och drömmar. 

 

Vi har metoder, verktyg och erfarenhet av att rita kartan och hitta vägen mot målet.

Vårt varför: Vår drivkraft är positiv energi och framtidstro, vilket vi vet finns hos alla som liksom vi har en vilja, nyfikenhet och ett driv att ständigt utvecklas. 

 

Vi tror på människors lika värde och är mycket mer intresserade av vem en person är än vad den gör. 

 

Men allra mest av vem den vill vara och varför. -För då kan vi kanske hjälpa till att hitta vägen dit :)

Vårt hur: I klivet från kommunikationsbranschen till måbättre-branschen har vi de senaste åren kastat oss in i hur hjärnan fungerar, vilket har varit (och är) fantastiskt fascinerande. Dels för att hjärnan är just väldigt fascinerande, men också för att det hela tiden finns nya saker att lära.

 

Tänk att vi exempelvis genom rörelsebaserad träning kan skapa nya kopplingar mellan våra hjärnceller, eller att det genom mental träning går att skapa minnen av något du har visualiserat men de facto inte gjort i verkligheten. 

 

Vi har sedan 2018 läst 100-tals böcker, tagit licenser som Mental tränare, ICC Coach, Life Kinetik-tränare, HRV-/Heart Math-tränare, tränat flera hundra personer i Life Kinetik, föreläst för över 1000, tränat mentalt och coachat entreprenörer, chefer, professionella fotbollsspelare, arbetssökande och karriärbytare. Och vi älskar det!

Artikel i Chefstidningen:

Image of a clip from news about the company Coach my brain

Jessica Collin

Lic. Life Kinetik-tränare, Lic. ICC Coach,

VD

Efter 25 år i vad som enligt undersökningar toppar listan över de mest stressade branscherna bestämde jag mig för att göra vad jag länge drömt om: Börja arbeta med något där jag kan bidra till att göra världen lite bättre.

Jag är tacksam för åren i marknadsföringsbranschen då de bland annat givit mig stor erfarenhet av såväl ledarskap som medarbetarskap, varumärkesbyggande, produktutveckling och försäljning.

Det har givit mig insikter och erfarenheter om vikten av tydliga mål, känsla av sammanhang, att kunna prestera bra under stress och hur avgörande resultatet av vårt arbete är av hur vi mår.

Jag är sedan ett par år Licensierad ICC Coach samt Licensierad Life Kinetik-tränare och har även spenderat en del tid på att studera kostens inverkan på hur vi presterar.

 

Genom Coach My Brain vill jag jobba med människor som prioriterar sin personliga utveckling för att må bra och prestera bättre.

 

Jessica looking into the camera

Jag drömmer om att göra världen bättre. Genom att hjälpa människor att må bättre, och förstärka deras förmågor.

Daniel Collin

Lic. Mental tränare, Lic. Life Kinetik-tränare, Mentor/Coach, Lic. Certified HeartMath/HRV Mentor

+46 70 598 23 02
daniel@coachmybrain.com
LinkedIn

Jag är marknadsekonom i grunden, med 25 år i olika ledarroller inom medie- och reklambranschen. Efter 13 år som VD för den svenska och vVD för den nordiska verksamheten på en av världens största mediebyråer var det dags att göra något annat. Det som lockade var en utbildning till Mental Tränare, vilken jag genomförde samtidigt som jag under 2 år jobbade som strateg på en reklambyrå innan jag upptäckte Life Kinetik. 

Jag kände det som att jag hade hittat guld! Life Kinetik är en träningsmetod för hjärnan som är väldigt rolig och får människor att må bra och fungera bättre - dessutom tämligen okänd i Sverige. Halleluja!

 

Någon månad in i pandemin (kanske sämsta tänkbara timing) tog jag klivet fullt ut och lämnade medie- och reklambranschen och började hålla i träningar direkt efter att jag hade utbildats av Björn Foghammar. Det finns idag ett par hundra licensierade tränare i Skandinavien, men jag är lite stolt att konstatera att jag är den förste som jobbar heltid med Life Kinetik och den i Sverige som har störst erfarenhet av att träna människor online. 

Som Mental Tränare coachar jag både individer och team inom näringslivet och idrotten. 25 års erfarenhet av ledarskap varav hälften av tiden i en internationell verksamhet gör att jag i många fall har varit i liknande situationer som mina klienter befinner sig i och lätt kan identifiera mig med deras utmaningar och möjligheter.

Daniel looking into the camera

Jag tycker att det är enormt belönande att jobba med människor som vill utvecklas och får massor av energi när någon växer, går emot eventuella rädslor och når sina mål.

bottom of page